Ale macie problemy wymieniać olej u znajomego mechanika wraz z filtrami a w kompie raz na 30kkm przestawić u kogoś kto vaga, ja tak robię i mam gdzieś serwis jak ma się rozsypać to i tak mnie oleją i powiedzą ze to z mojej winy. Też mam ustawione co 30kkm przegląda a dwa razy wymieniłem sam olej oczywiście norma 502 wraz z filtrem kabinowym, teraz wymienię olej z filtrem olejowym i powietrza. A jak chcesz ASO to wymieniaj co ileś tam kilosów ale kompie nie grzeb tylko filtr oleju niech będzie oryginalny z ASO. A później do ASO wydać kasę za pieczątkę, obecnie przejechane 11kkm.
Więcej o przeglądach
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez MarcinK.Sprawdzałem we Wrocławiu....koszt wykonania pierwszego przeglądu po 15 000km plus aktywacja kolejnych na okres 1 rok lub 15 000km to wydatek ok. 200-250 zł w zaleznosci od ASO ( własny olej i filtry: oleju, powietrza i kabinowy).
Komentarz
-
-
Trochę popadamy w paranoję, z tymi wymianami. Nawet serwisant (uczciwy) wyciągnie filtr przedmucha i założy spowrotem stary.
Ceed1, Tak mi się też zdaje, że w wykazie przeglądów jest co 60 tys km, co jest trochę za rzadko, niemniej daje to do myślenia, że jeżeli producent to dopuszcza, to może to oznaczać, że przepustowość filtra jest o tyle przewymiarowana, że nawet zatkanie przez 60 tys km eksploatacji, nie przeszkadza.Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
W kwestii filtra powietrza...na pewno wiele zależy po jakich drogach najczęściej się jeździ.... w poprzednim aucie gdzie codziennie dojeżdżałem nieutwardzoną drogą do posesji ( mnóstwo kurzu, szczególnie latem ) - to zaprzyjaźniony mechanik mój filtr powietrza pokazywał ku przestrodze innym, a były wymieniane max. co 15 tys. za każdym razem ( co roku ) ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftA po co chcecie cokolwiek zmieniac w komputerze ??
[ Dodano: Pią 19 Wrz, 14 22:12 ]
Zamieszczone przez lockinZamieszczone przez MarcinK.Sprawdzałem we Wrocławiu....koszt wykonania pierwszego przeglądu po 15 000km plus aktywacja kolejnych na okres 1 rok lub 15 000km to wydatek ok. 200-250 zł w zaleznosci od ASO ( własny olej i filtry: oleju, powietrza i kabinowy).
Komentarz
-
Komentarz